Psihoterapeut și prieten

Sunt Psihoteraput Andra Dragan, absolventa a Facultatii de Psihologie si Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, am un master facut in criminalistica in cardul Facultatii de Drept, o Formare in Psihoterapie cognitiv- comportamentala si peste 1000 de ore de practica in lucrul cu oamenii. In momentul de fata sunt in Anul 2 la Doctorat in cardul Facultatii de Filozofie din cardul Univ. Al. I. Cuza din Iasi pe tema: ” Abordari filozofice asupra Schizofreniei”.

Dupa multe cautari am ales ca Psihologia este drumul meu, vocatia mea, Întotdeauna am fost o fire curioasă, voiam să știu cum anume funcționează lucrurile în diferite domenii ale vieții și cu atât mai mult în viața oamenilor. Ce este dincolo de aparențe? Cum pot testa principiul potrivit căruia ceea ce nu se vede, într-adevăr există? Care e rețeta autenticității pentru a trăi în echilibru cu tine însuți? Unele dintre răspunsuri le-am găsit, iar altele încă sunt în aria mea de căutare. Ce anume m-a motivat de-a lungul timpului să urmez această profesie, a fost bucuria pe care am reușit să o aduc persoanelor care au apelat la mine si am lucrat împreuna.

Suntem ființe sociale și avem nevoie ca această călătorie – viața noastră – să fie îmbogățită de relații sănătoase și armonioase cu cei din jur. O mare parte din problemele noastre emoționale sunt cauzate de relații nesănătoase, conflicte și modalități disfuncționale de interacționare. Mulți dintre noi suntem într-o permanentă căutare a fericirii care aproape că a devenit o himeră și aspirăm să trăim într-o lume mai bună, însă pentru a vedea o schimbare benefică în viața noastră și în jur, primul pas este să începem cu noi înșine, prin autocunoaștere, înțelegere și armonizare interioară.

Dincolo de profesie, experiență și studii, sunt omul obișnuit, cu defecte și calități, călător prin timp, cu dorința de a lăsa ceva bun în urma mea.